
عالیه یلماز

عالیه یلماز از فعالان حقوق زن و از چهرههای جوان اکادمیک در کشور به شمار میآید. او در رشتۀ فلسفه و علوم ادیان از پوهنتون آنکارای ترکیه سند دکترا دارد. بانو یلماز سند ماستریاش را در بخش ادبیات ترکی از پوهنتون سلیمان دمیرل به دست آورده است و تحصیلات مقطع لیسانسش را در بخشهای الهیات و نیز روابط بینالدول در پوهنتونهای سلیمان دمیرل و اسکیشهر ترکیه به سر رسانیده است.
از بانو یلماز مقالاتی در رسانهها و ژورنالهای داخلی و خارجی به چاپ رسیده است. مشکلات اجتماعی و تحصیلات زنان در افغانستان موضوع پایاننامۀ ماستری و فلسفۀ تعلیم و تربیت درسیاست سید جمالالدین افغانی، موضوع پایاننامۀ دکترای وی است.
عضویت در هیأت راهنمایی گروه رهبران فردا (پوهنتون سلیمان دمیرل)، عضویت در هیأت اداری مجمع دانشمندان و متخصصان افغانستان و عضویت در هیأت علمی همایش بینالمللی روشهای جدید فراگیری زبان خارجی (پوهنتون سلیمان دمیرل)، از دیگر مسؤولیتهای عالیه یلماز است.
عالیه یلماز
کمیشنر بورد تعیینات
نجیبالله امین

نجیبالله امین یک تن از مأموران توسعه – اصلاحات و در زمرۀ چهرههای آکادمیک کشور به شمار میآید. او از سال ۲۰۰۱ بدین سو در پوهنځی حقوق پوهنتون کابل به حیث استاد، و در نهادهای معتبر ملی و بینالمللی به شمول ادارۀ امور ریاست جمهوری افغانستان در پستهای کلیدی ایفای وظیفه کرده است. آقای امین به حیث یکی از مأموران ارشد جمهوری اسلامی افغانستان، به صفت مسؤول تنظیم مجالس و محتویات شورای وزیران، مسؤول اجرای احکام و فرمانهای ریاست جمهوری و ناظر مصوبات شورای وزیران کار کرده است. در عین زمان، او در فعالیتهای اصلاحات اداری و خدمات ملکی سهیم بوده و به نمایندگی از دارالانشای شورای وزیران، عضویت کمیتۀ رهبری برنامۀ ارتقای ظرفیت برای نتایج (CBR) را داشته است.
آقای امین همچنان از مدیران سطح پالیسی کمیسیونهای مختلف بوده و مسؤولیت برگزاری جرگهها و لویه جرگههای متعددی را بین سالهای ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۴ به عهده داشته است. او به پاس خدمات شایسته در دورههای مختلف کاری خود، با تفویض مدالهای عالی دولتی و تقدیرنامههای متعدد، از جانب مقام ریاست جمهوری تقدیر شده است.
آقای امین همچنان از تجارب کاری غنی در نهادهای متعدد بینالمللی برخوردار است. او با مؤسسۀ بینالمللی انکشاف حقوق (IDLO) و بنیاد آسیا (The Asia Foundation) به حیث مشاور در امور انتخابات، مدیر اصلاحات و حکومتداری محلی و مسؤول بزرگترین نظرسنجی عمومی ایفای وظیفه کرده است.
آقای امین فعلاً نامزد دوکتورا در پوهنځی حقوق لایدن و متصدی کارشناسی ارشد در انستیتوت فن فولن هافن برای حقوق، حکومتداری و اجتماع در پوهنتون لایدن کشور شاهی هالند است. موصوف تحصیلات ماستریاش را در رشتۀ توسعه، نوآوری و تغییر در پوهنتون بولونیای ایتالیا و تحصیلات لیسانساش را در رشتۀ حقوق در پوهنځی حقوق و علوم سیاسی پوهنتون کابل به درجۀ اعلا به پایان رسانیده است.
نجیبالله امین
کمیشنر بورد تعیینات
سیداحمد راتب مظفری

سید احمد راتب مظفری محقق و پژوهشگر و استاد پوهنځی حقوق و علوم سیاسی پوهنتون کابل است. او سندهای ماستری (۲۰۰۴ تا ۲۰۰۶) و دوکتورایش (۲۰۰۶ تا ۲۰۱۰) را از پوهنتون مطالعات خارجی توکیو به دست آورده است.
«نظام ریاستی در یک جامعۀ منقسم، افغانستان (۲۰۰۴ تا ۲۰۰۹)» موضوع تحصیلی دورۀ دوکتورای آقای مظفری است. به همین گونه، «سازوکارهای مؤثر بر مداخلات خارجی، علل و پیآمدهای جنگ افغانستان» عنوان پایاننامۀ ماستری وی بود. مقالات آقای مظفری در مجلههای تخصصی ملی و بینالمللی منتشر شده است. او یکی از پیشگامان پژوهش انتقادی در زمینههای یاد شده، در افغانستان به شمار میآید.
«فرایند دموکراسیسازی زودهنگام افغانستان ۱۹۴۶ تا ۱۹۷۳، تحلیل عوامل مؤثر بر ظهور و سقوط آن» عنوان مقالهیی است از آقای مظفری که در سالنامۀ انجمن جاپان برای مطالعات خاورمیانه چاپ شده است. او چند مقالۀ آکادمیک منتشرناشده نیز دارد که در آینده منتشر خواهد شد.
سیداحمد راتب مظفری
رییس بورد رسیدگی به شکایات
بریالی هلمند

بریالی هلمند فرزند الحاج محییالدین خان، در سال ۱۳۶۲ در ولسوالی کجکی ولایت هلمند زاده شد. او لیسانساش را در علوم سیاسی و ماستریاش را در بخش ادارۀ عامه از هندوستان گرفته است و از سال ۲۰۱۰ به این سو، در سطح رهبری نهادهای مهم کار میکند. از سال ۲۰۱۳ به این سو، در برنامۀ ملی کاردف، به حیث مسؤول ولایتی این نهاد کار کرده است. او در کنار وظیفۀ رسمیاش، در چند پوهنتون خصوصی، از جمله «بُست» و «آراکوزیا» به حیث استاد و مربی مسؤولیت داشته است.
آقای هلمند، از مؤسسان بنیادهای فرهنگی و مدنی در بخشهای جنوبی کشور بوده است. او نخستین انجمن فرهنگی «بُست»، نخستین مجلۀ عملی ـ فرهنگی «بگړی»، نخستین رادیوی خصوصی «سباوون»، نخستین رادیوی زن «موسکا» و نخستین تلویزیون خصوصی به نام «سباوون» را ایجاد کرده است. به همین گونه، او مشاعرۀ عنعنهیی «هلمند سیند» را در سال ۱۳۸۳ بنیانگذاری کرد.
آقای هلمند در سال ۲۰۱۴ میلادی، نمایندۀ انتخابی جامعۀ مدنی زون جنوب در کنفرانس لندن بود. افزون بر این، او آموزشهایی را در بخش مدیریت و رهبری، در کشورهای هندوستان، دنمارک، فرانسه، جرمنی، یوگاندا و چند کشور دیگر فرا گرفته است.
بریالی هلمند
رییس بورد تعیینات
میوند رهیاب

میوند رهیاب از ۱۵ سال بدین سو با نهادهای ملی و بینالمللی در سمتهای رهبری ایفای وظیفه کرده است. او از سال ۲۰۱۴ تا اکنون، ریاست انستیتوت جامعۀ مدنی افغانستان را به عهده دارد. او پیش از آن، رهبری مؤسسات بینالمللی کمکهای بشردوستانۀ فوکس و کونتر پارت انترنشنل در افغانستان را به عهده داشت.
در سال ۲۰۰۶، او در مرکز مطالعات امنیت و دیپلماسی در پوهنتون برمینگهام در بخش دموکراسی و حاکمیت قانون به عنوان محقق Chevening Fellow))و به عنوان ناظر بینالمللی انتخابات در مرکز مطالعات امنیت و همکاریهای بینالمللی در تاجیکستان کار کرده است. علاوه بر این، وی در بخشهای تخنیکی، مدیریتی، پژوهشی و توسعۀ سازمانی مهارت دارد.
میوند رهیاب ماستری خود را در بخش ادارۀ عامه از طریق بورسیۀ فولبرایت در انستیتوت مطالعات بینالمللی میدلبری Middlebury College)) در ایالات متحده به اتمام رسانیده و سند لیسانس خود را در حقوق و علوم سیاسی از پوهنتون بلخ به دست آورده است.
آقای رهیاب در مجامع بین المللی، از جمله مقر سازمان ملل در نیویورک، انستیتوت صلح امریکا و مرکز ویلسون، در برنامههای متعدد سخنرانی کرده است. میوند رهیاب برنامههای کوتاهمدت رهبری را در پوهنتونهای معتبر جهان، به شمول پوهنتون استنفورد، تکمیل نموده است. در سال ۲۰۱۶، میوند رهیاب به صفت یکی از رهبران جوان منطقۀ آسیا و اوقیانوسیه از طرف مجمع آسیا شناخته شد.
میوند رهیاب
کمیشنر بورد تعیینات
سید حشمتالله هاشمی

سید حشمتالله هاشمی ( زادۀ سال ۱۳۵۹ در کابل) از پوهنتون طبی کابل فارغ شده و نیز مدتی را در عرصۀ مدیریت منابع انسانی در انجمن جامعه برای مدیریت منابع انسانی (SHRM) آموزش دیده است.
آقای هاشمی در زمینههای پالیسی و امور مدیریت عامه، مدیریت منابع انسانی، همآهنگی با دونران، مدیریت پروژه، توسعۀ سازمانی وزارتخانهها و سازمانهای خدماتی، استقرار منابع انسانی و بخشهای پشتیبانی در وزارتخانهها / سازمان های دولتی، اجرای طرحهای بازسازی و اصلاحات در وزارتخانهها و سازمانهای دولتی، از جمله وزارتهای داخله و دفاع و ادارۀ مستقل ارگانهای محلی، پیشینۀ کاری دارد.
او در زمینههای نامبرده در سطوح گردانندگی و مشورتدهی با نهادهایی همچون کمیسیون مستقل اصلاحات اداری و خدمات ملکی، وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، کمیسیون مستقل حقوق بشر و دیگر نهادها کار کرده است.
آقای هاشمی افزون بر اینها، کارهای پژوهش و ترجمه نیز کرده است و در این زمینه با نهادهای معتبری همچون واحد تحقیق و ارزیابی افغانستان (AREU) و سرویس خبررسانی بیبیسی همکار بوده است.
سید حشمتالله هاشمی
کمیشنر بورد تعیینات
روحالله امین

روحالله امین یک روانشناس آموزشدیده است. او پژوهشهای مستقل اجتماعی روانشناختی را که متمرکز بر روانشناسی صلح در زمینۀ افغانستان و نیز اثرات روانشناختی منازعات بر روان جمعی است، انجام داده است. او نظریاتی را در باب توسعۀ سازمانی و تغییر رفتار سازمانی برای نیروی کاری که تحت شرایط نامطلوب و وضعیتهای روانشناختی قرار دارد، بسط داده است.
آقای امین روانشناسی را از سال ۲۰۱۱ تا سال ۲۰۱۳ در پوهنتون نیویارک خوانده است. پیش از آن، او در میان سالهای ۲۰۰۴ و ۲۰۱۰ مشغول آموزش در پوهنتون طبی کابل بود.
آقای امین در حال حاضر، به حیث کمیشنر و رییس بورد رسیدگی به شکایات کمیسیون اصلاحات اداری و خدمات ملکی کار میکند. او همچنان به حیث رییس و پژوهشگر ارشد همکار در انستیتیوت امریکا برای مطالعات افغانستان کار کرده است. به همین گونه، او در پوهنتون امریکایی افغانستان، پوهنتون کابل، انستیتوت دیپلوماسی وزارت خارجه درس داده و مدتی رییس انجمن بورسیههای فولبرایت در افغانستان نیز بوده است.
روحالله امین
کمیشنر بورد رسیدگی به شکایات
گیسو یاری

گیسو یاری در پوهنتون کلمبیای ایالات متحدۀ امریکا در بخش حقوق بشر، متمرکز بر زنان و توسعه، حسابدهی و شفافیت کمکهای توسعوی، تا مقطع ماستری درس خوانده است. او همچنان از پوهنتون ویرجنیای ایالات متحدۀ امریکا در رشتههای مطالعات جندر و مطالعات خاور میانه، مدرک لیسانس دارد.
بانو یاری در نهادهای ملی و بینالمللی تجربۀ کار دارد. او مدتی به حیث مشاور تحقیق در نهاد بینالمللی مرکز غیرنظامیان در منازعات مشغول کار بوده و از طریق این نهاد، به بررسی آسیبهای جنگ بر غیرنظامیان در ولایتهای غزنی، کندهار، هلمند، بدخشان و کندز پرداخته است. به همین گونه، بانو یاری به صفت استادیار زبان فارسی در پوهنتون ویرجینیا، کارآموز در فیمینیست مجوریتی فوندیش و آموزگار جندر در زی او اِ ــ انترنشنل کار کرده است.
گیسو یاری بنیانگذار مؤسسۀ زنان خلاق و هنرمند است. این مؤسسه برای توامندسازی زنان و دادخواهی برای زنان کار میکند. بانو یاری همچنان مشاور/ مدیر برنامهها در مؤسسۀ اجتماعی و فرهنگی پیوند امروز، آموزگار جندر در مؤسسۀ شهدا، مشاور/ رابط با وزارت امور زنان در ایشیا فوندیش و دستیار فنی در مؤسسۀ توسعوی هدا نیز بوده است.